مددکاری اجتماعی و بحران کرونا

ترجمه: دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مددکار اجتماعی و مدیر مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

همانطور که مددکاران اجتماعی در بحران کرونا فعالیت دارند ما نیز به دنبال دنیای بهتری هستیم

“یادداشت دکتر روری ترول، دبیرکل اتحادیه بین المللی مددکاران اجتماعی در تاریخ ۲۶ مارچ ۲۰۲۰”

دبیرکل اتحادیه بین المللی مددکاران اجتماعی در این رابطه اظهار می دارد: مددکاری اجتماعی در برابر بحران کرونا با وجود اینکه بسیاری از کشورها دجار کمبود تجهیزات و منابع حمایتی هستند، واکنش بسیار خوبی از خود نشان داده است. این اتحادیه از تمامی مددکاران به دلیل نقش ضروری آن ها در نجات جان انسان ها تقدیر و تشکر به عمل می آورد.

او همچنین افزود: ما از چالش های بسیاری عبور کرده ایم و بسیاری نیز در پیش روی ما قرار دارد. نقش مددکاری درحمایت از خدمات اجتماعی آشکار است و در سازگاری با شرایط موفق عمل کرده است. برای مثال، برنامه های هدفمند خدمات اجتماعی درحمایت از افراد بی خانمان و اقشار آسیب پذیر در بسیاری از کشورها پیشرفت داشته است. نصب خطوط تلفن جهت فراهم آوردن مشاوره برای خانواده ها و ایجاد ایمنی در زمان وقوع خشونت خانگی، نیز در بسیاری از کشورها در حال پیشرفت است. در این میان چالش های اخلاقی بسیاری نیز وجود دارد که مددکاران با آن ها مواجه اند.

وجود مشکلات فراوان با وجود تعطیلی و قرنطینه عادی است. در بسیاری از کشورها پس از مرگ عضوی از خانواده، به دلیل عدم آگاهی از محل نگهداری جسد، خانواده ها مجبور به تعلیق یا تاخیر مراسم خاکسپاری می شوند. در این اوضاع، مردم خانه هایشان را نمی توانند ترک کنند. با وجود سوگ و اندوه خانواده ها، آیا مددکار می تواند بگوید که بدلیل عدم امکانات کافی، پیکر به طور موقتی در کلیسایی در شهر دیگر نگهداری می شود؟ ضمن اینکه مددکار از این ترس دارد که خانواده ها، شرایط قرنطینه را نقض کنند. مشکل غامض دیگر زمانی اتفاق می افتد که منابع فقط اجازه یکی از دو انتخاب زیر را میدهد: فراهم ساختن مکانی برای بی خانمان ها یا مبارزه با انزوای سالمندان؟

برخورد با این چالش های اخلاقی زمانی است که مددکاران به دنبال رشد چارچوب هایی جهت تصمیم گیری بر مبنای اصول اخلاقی حرفه ای و شرایط خاص هستند.
درکشورهایی با زیرساخت های ضعیف خدمات اجتماعی و خدمات بهداشت و سلامت دولتی، مددکاران بر رویکردهای پیشرفت جامعه، آموزش و ارتقاء مسئولیت اجتماعی متمرکز هستند.

از طریق ارتباط روزانه با اعضای جامعه مددکاری اجتماعی در سراسر جهان، می شود به اهمیت مددکاران اجتماعی و آمیختگی آن ها با امید و چشم انداز جوامعی که در آن فعالیت میکنند، پی برد. این بُعد مهمی از پیشه مددکاری حرفه ای را به نمایش می‌گذارد. همچنین می دانیم که تغییر از بین مردم عام اجتماع تا به بالا اتفاق می افتد.

در این حرفه، بارها شاهد بوده ایم که چطور موقعیت های بحرانی، فرصت هایی را برای بازسازی جامعه بهتر، فراگیرتر و با ثبات تر مهیا می سازد. نقش ما به عنوان مددکار اجتماعی، بردن توجهات به سمت راه حل های اجتماعی بلندمدت است که این بحران (کرونا) نیز استثنا نیست.

نقش مددکار اجتماعی در این استرس و البته همبستگی جمعی، فرای این فشار و کمک به اجتماعات و جوامع است تا نگرانی هایشان را به راه حل های بلند مدت تبدیل کنند. در بسیاری از جوامع این راه‌حل، خدمات اجتماعی، بهداشتی، مسکن دولتی قوی تر می باشد. در دیگر کشورها، همانطور که نگاهی رو به جلو می دارند، قدرت و استحکام در جامعه را در پیشرفت مردم عادی می بینند.

بعضی، آرزوی فرصت های برابر برای کودکانشان در دسترسی به مدرسه و تغذیه مناسب دارند. بعضی جوامع به دنبال ساختارهای اجتماعی و نظارت مشارکتی معنادار برای ارتقاء ظرفیت و اعتماد در جامعه هستند. البته اکثریت خواستار تمامی موارد بالا به علاوه زندگی در جهانی بر پایه حق ،برابری و ثبات است.

باید دانست که در تمامی موقعیت های بحران جمعی، دنیا مثل قبل نخواهد بود. به عنوان حرفه ای که شامل میلیون ها نفر متخصص با مهارت بالاست، مددکاری‌ چشم اندازی فرای این بحران را بایستی حمایت و تسهیل کند. چشم اندازی از جامعه ای بهتر، با احترام و با ثبات. چشم اندازی که نظام های اجتماعی، فعالانه بتوانند ریشه شرایطی را که منجر به مشکلات و بیماری می شوند را از بین ببرند، که در متن تغییر اقلیم و فقر گسترش می یابند.

مددکاران اجتماعی در هر سطحی که باشند این مهارت و قابلیت را دارند که نه تنها به موضوع امنیت بپردازند بلکه ترس، اندوه و خسارت را به توانمندسازی و تحول اجتماعی تبدیل کنند.

منبع:

As social workers work through the Covid 19 crisis we work towards a better world

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا